تجربه دوسال همت و تلاش هنرمندان پشتوانه جشنواره سوم



اولین جشنواره آثارو تولیدات مراکز استانی حوزه هنری که به نوبه خود گامی بزرگ برای آغاز یک جشنواره محسوب می شد به میزبانی اصفهان برپاشد و توانست چهره زیبای اصفهان را در عرصه های هنری و فرهنگی به خوبی به دیگران بنمایاند. بنای تاریخی چهلستون اصفهان در مرکز این شهر به خوبی با هنر هنرمندان ایران زمین آراسته شد تا چشمان هر بیننده ای را نوازش دهد. تجربه سالها فعالیت در عرصه فرهنگ و هنر این کشور برای سازمانی چون حوزه هنری لزوم برگزاری چنین جشنواره ای را محرز می کرد و نیاز به رقابت سالم برای ایجاد آثار برجسته و فاخر هنری میان مراکز حوزه های هنری کشور به خوبی مشهود بود ، در چنین فضایی و برگزاری این جشنواره الزامی به نظر می رسید. این جشنواره علاوه بر امکان نشان دادن فضاهای متعدد هنری موجود در کشور و بیان توانایی های حوزه هنری در عرصه فعالیت های فرهنگی و هنری توانست به ایجاد فضایی پربار و غنی به صورت تخصصی در عرصه هنر بپردازد چنانچه نه تنها این جشنواره ادامه یافت بلکه هر سال برگستره رشته های هنری جدید افزوده شد و در زمینه کمی و کیفی توانست آثار پرباری را به جامعه هنری کشور ارائه نماید.
پشتوانه سومین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری، تجربه دو سال همت و تلاش هنرمندان در عرصه تولید می باشد که نه تنها از دست و دل و ذوق هنرمند برمی آید بلکه نشانگر شخصیت ، هویت و دربردارنده مفاهیم و اندیشه والای انسانی به پهناوری و وسعت ایران زمین است.
عدم تمرکزگرایی این جشنواره بر روی پایتخت و برگزاری آن در استانهای دیگر، نه تنها سبب دلگرمی و تکاپوی دیگر مراکز استانی شده است بلکه با نشان دادن هنر بومی و قومی هر منطقه و برقراری تعامل میان هنرمندان برجسته سراسر کشورتوانسته است به خوبی بیانگر ملی بودن و گستردگی این جشنواره باشد.
برگزاری این جشنواره فی النفسه نه تنها هنرمندانی را که با مراکز حوزه هنری همکاری داشتند دلگرم نمود بلکه سبب فعالیت و تکاپوی بیشتر از سوی هنرمندان دیگر شد زیرا که آنان نیز مأمنی را برای نشان دادن آثار و تولیدات خود در کنار آثارهنرمندانه دیگران یافته بودند.
حاصل برگزاری دو دوره جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی با توجه به گستره زمانی آن و با توجه به آثار تولید شده در فواصل این جشنواره ها ، ایجاد آثارهنری غنی ، چشم نواز و متعهد بوده است که همگام با اهداف حوزه هنری منجر به معرفی و شکوفا شدن استعدادهای هنری جوانان در تمامی عرصه های مختلف هنری در سطح کشور شده است.
از دیگر آثار برگزاری چنین جشنواره هایی به ویژه در سطح ملی می توان به همکاری و تعامل هنرمندان نسل های گذشته و حال و در یک کلام پیوند هنری میان نسل ها اشاره کرد که پیر وجوان را در کنار یکدیگر به ارائه آثار هنری ترغیب می نماید و این همکاری نه تنها سبب یادگیری و انتقال تجربه هنر از گذشتگان به آیندگان می شود بلکه سبب ایجاد انس و الفت میان دو نسل از هنرمندان و تبادل نظر و پایداری میراث هنری برای آیندگان خواهد شد. حاکم بودن فضای شاد و معنوی بر روحیه هنرمندان و گستردگی و تنوع هنرهای ارائه شده از سوی هنرمندان سایر نقاط ایران در این جشنواره می تواند سبب ارتقای تکنیک های هنری و مفاهیم معنوی مستتر در آثار هنری ارائه شده توسط این هنرمندان باشد که به شایستگی بیانگر ارزش های ملی و اسلامی این مرز و بوم است. در چنین فضای ایجاد شده رقابت سالم هنرمندان نه تنها خوشایند و مطلوب است بلکه سبب الگوپذیری دیگران در سایر عرصه های فرهنگی کشور خواهد شد.
امیدواریم اکنون که در آستانه برگزاری سومین دوره جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری در استان کرمانشاه ( اردیبهشت 91) می باشیم بازهم شاهد همکاری همه جانبه مراکز استانی حوزه هنری در برگزاری هرچه بهتر این جشنواره باشیم و این جشنواره همچون قبل بتواند ارائه کننده آثارهنرمندانه و مبتنی بر مفاهیم ارزشمند دینی و فرهنگی ایران باشد.
يادداشتي از سید مهدی سیدین نیا
رييس حوزه هنري استان اصفهان





قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره